Tol-redBanner2-skinny

Hakkında Edit

Throne of Lies: The Online Game of Lies & Deceit, ya da "ToL" oyunu - ortaçağ politikaları ve Kurtadam/Mafya türünden esinlenmiş - çevrimiçi bir sosyal çıkarım oyunudur. En fazla 16 oyuncu PC, Mac ve Linux üzerinden oynayabilir. Sanal gerçeklik desteği ihtimal dahilindedir. Kickstarter ve kapalı alpha 2017'nin 2. çeyreği başlayacaktır.

Canlı Sohbet: https://discord.gg/tol

Oyunun Amacı Edit

Oyunun amacı, hangi hizbin sizin sınıfınız olduğuna bağlı olarak, karşı hizbi (takım/ittifak) ortadan kaldırmak ya da hayatta kalmaktır.

Nasıl Oynanır (Hızlı Başlangıç) Edit

Görülmemiş/Tarikat olarak da bilinen Hainlerin, kaleye karşı komplo kurduklarına dair bir söylenti yayılmıştır. Mavi Ejder hizbinin sadık insanları, sosyal çıkarım ve ipuçlarını kullanarak kimin ihanet ettiğini bulmalıdır.

Bu oyun basittir: Kötüleri, (Görülmemiş hizbi veya Tarikat hizbi) onlar iyileri (Mavi Ejder) öldürmeden öldürün: Öl ya da öldür, ancak doğru kişiyi öldürmen gerek.

Oyundaki her gün iki aşamaya ayrılır: Gündüz ve Gece

Gece olduğunda, kötü taraf oyuncuları (Görülmemiş veya Tarikat) iyi taraf oyuncularını (Mavi Ejder) genellikle öldürecek ya da beyinlerini yıkayarak kendi hiziplerine katabilirler. Bu oyuncular, gece diğer oyuncuları gece yeteneklerini kullanarak iyi taraf oyuncularının kafalarını karıştırabilirler. Görülmemiş ve Tarikat hizipleri geceleri konuşabilir ve birbirlerini tanıyabilir.

Öte yandan, gece olduğunda iyi taraf oyuncuları (Mavi Ejder), öldürülebilecek olduğunu düşündükleri kişileri soruşturabilecek, koruyabileyecek yada bir şekilde destekleyebileceklerdir. Soruşturma yaparak kimin dost, kimin düşman olduğunu belirlemeye çalışacaklardır. Çoğu iyi taraf oyuncusu gece birbirleriyle konuşamazlar. İyiler, Görülmemiş'ler ve Tarikat'tan sayıca üstün olsalar da kimin hangi tarafta olduğunu bilmezler.

Oyuncular gün boyunca, önceki gece kimin öldürüldüğünü keşfedip olayı tartışırlar. İpuçlarını (ve Görülmemiş veya Tarikat tarafından uydurulmuş sahte ipuçlarını) ele alırlar ve tartışmada sosyal çıkarım kullanılarak şüpheli açığa çıkarılır. Onlara yardımcı olmak için, her oyuncunun tartışmaya katkıda bulunabilmesini sağlayacak gündüz gücü olacaktır. Günün sonunda, bir oyuncu hain olarak suçlanacak ve idam edilecektir - Doğru kişiyi idam etmek sizin işiniz.

Tabii ki, oyunda öğrenilmesi gereken daha çok şey var: Oyunu daha eğlenceli hale getiren yetenekler, eşsiz sınıflar ve Tarikat hizbi... Daha fazla bilgi edinmek isterseniz, aşağıdaki yazıları inceleyin!

Dört hizip? Edit

Bu oyunda, her bir oyuncu dört hizipten birine atanmıştır.

1. Mavi Ejder (İyi): Mavi Ejder'in amacı, Görülmeyenler, Tarikat ve kendilerini yok etmeyi amaçlayan bütün tarafsızları def etmektir. Mavi Ejder, soruşturma sınıflarına ve bu sınıfların düşmanı bulmada kullanacakları mantığa güvenmek zorundadır. Sadece birkaç Mavi Ejder sınıfı öldürme yeteneğine sahiptir, bu sebeple Mavi Ejder kötülükten kurulmak için genellikle gündüz idamlarına güvenmek zorunda kalır. İyiler, sayıca tüm hiziplerden üstündür, ancak kimin hangi tarafta olduğunu bilmezler ve gece iletişim kuramazlar.

2. Görülmemiş (Kötü): Görülmemiş'in amacı, Mavi Ejder ve kendilerini yok etmeyi amaçlayan bütün tarafsızları yok etmektir. Görülmemiş Elebaşı ve Suikastçi ile başlar. Suikastçi öldürebilirken Elebaşı diğer oyuncuların beynini yıkayarak sınıflarını ''Görülmemiş'' versiyonuna çevirip Görülmemişe üye yapabilir. Görülmemiş'in en fazla 3 üyesi aynı zamanda hayatta hayatta olabilir. Görülmemiş azınlıktır, ancak birbirlerini tanırlar ve gece iletişim kurabilirler.

3. Tarafsızlar: Bazı Tarafsız sınıfların sadece oyun sonuna gelene kadar hayatta kalmaları gerekmektedir. Diğer Tarafsız sınıfların eşsiz amaçları vardır. Tarafsızlar gece aralarında iletişim kuramaz.

4. Tarikat (Kötü): Tarikat'ın amacı Mavi Ejder ve kendilerini yok etmeyi amaçlayan bütün tarafsızları yok etmektir. Tarikat oyuna bir Tarikat Lideri ve rastgele bir Tarikat sınıfı ile başlar. Tarikat Lideri'nin, Mavi Ejder oyuncularının beynini yıkayarak Tarikata alma özelliği bulunmaktadır. Tarikat Lideri diğer oyuncuların beyinlerini sınıf türlerine bağlı olarak bir Tarikat üyesi olmaları için yıkayabilir. Tarikat'ın yaşayan en fazla 4 üyesi olabilir. Tarikat üyeleri geceleri aralarında iletişim kurabilirler ve Birbirlerini tanırlar.

Oyunu Özel Kılan Nedir? Edit

Throne of Lies, diğer sosyal çıkarım oyunlarına benzemez. Oyunun iki önemli mekaniği bulunmaktadır.

  • Kral

Oyunun başlangıcında, bir oyuncu Kral olacak ve herhangi bir hizbe atanacaktır. Kral'ın fazladan oy kullanarak oyunu idare etme yetkisi ve sonucu reddetme yeteneği bulunmaktadır. Kral, karşı hizipler için tehlikelidir, hatta o kadar tehlikelidir ki; kendisine karşı gelen herkes ona suikast düzenlemeye çalışacaktır. Suikast başarılı olursa, bir sonraki kralı bulmak için otomatik aday gösterme süreci başlar. Soylular kralın yerine geçmek için diger oyunculardan önce öne çıkabilirler.

Hiçbir Mavi Ejder Katili, öldürme yeteneklerini kralı hedef alarak kullanamaz. Kendi takım arkadaşlarının kim olduğunu bilen kötü hizipler Kralın iyi mi yoksa kötü mü olduğunu bilemezler, kral kötü takım arkadaşları listesinde yer almayacaktır.

  • Görülmemiş ve Tarikat beyin yıkama gücüne sahiptir. Bir oyunda Tarikat ya da Görülmemiş'den biri olacaktır, eğer Tarikat mevcutsa Görülmemiş olmayacaktır, ya da tam tersi.

Her kahramanın eski güzel ve düz bir kötü adama ihtiyacı vardır ve Throne of Lies istisna değildir -- hatta ToL'da 2 tane vardır. Tarikat ya da Görülmemiş'den herhangi biri her bir oyunda olacaktır;

1) Görülmemiş, Suikastçı ve Elebaşı ile başlar. Elebaşı oyuncuların beynini yıkamakdan, Suikastçı de öldürmekten sorumlu olur. Elebaşı diğer oyuncuları Görülmemiş'e dahil etme yeteneği bulunmaktadır ve eğlence de işte burada başlar.

Elebaşı, diğer oyuncuları Görülmemiş'e dahil etme yeteneğine sahiptir. Görülmemiş hizbinin yaşayan maksimum 3 tane üyesi olduğu için bu mümkündür. Elebaşı bir oyuncunun beynini yıkamakda başarılı olması durumunda, oyuncu artık Görülmemiş hizbini desteklemeye başlar. Buna ek olarak, beyni yıkanan oyuncu yeni bir sınıf kazanacaktır. Yeni sınıf, oyuncunun asıl sınıfınına bağlıdır.

Suikastçı ölürse; döndürülen en eski üye, yeni Suikastçı olur. Elebaşı dördüncü günden önce ölürse en eski Görülmemiş üyesi yeni Elebaşı olur.

Sınıf TürleriEdit

7 adet sınıf türü bulunmaktadır:

Killer-Type
Katil = Katil sınıfı karşı hizip üyelerini öldürebilir.
Offensive-Type
Saldırgan = Saldırgan sınıf, düşmanları engellemek için saldırı yetenekleri ve tekniklerini kullanabilir.
Investigative-Type
Soruşturma = Soruşturma sınıfı, insanları soruşturarak onların
sınıf/hizip/türleri ile ilgili ipuçlarını ortaya çıkarabilir.
Social-Type
Sosyal = Sosyal sınıf, oyunu ilerletmek için sohbet ve sosyal yeteneklerini kullanır.
Special-Type
Özel = Diğer türlere uygun olmayan Kral ya da Elebaşı gibi bazı sınıflar, türünün tek örneğidir.
Support-Type
Destek = Destek sınıfı, diğer sınıfları iyileştirerek ya da güçlendirerek diğerlerine yardımcı olur.

#
Hizip
Sınıf İsmi
Tip
Dönüştürülmüş (Tarikat)
Dönüştürülmüş (Görülmemiş)
Dönüştürülmüş Sınıf Tipi

(Görülmemiş)

Eşsiz mi?

Varlığı kesin mi?

1 Rastgele Kral Özel Bağışıklı Bağışıklı Mevcut Değil Evet Evet
2 Mavi Ejder Kâhya Saldırgan Çağırıcı Uşak Saldırgan Hayır Hayır
3 Mavi Ejder Saray Büyücüsü Destek Ayinci Bilge Saldırgan Hayır Hayır
4 Mavi Ejder Sarhoş Saldırgan Çağırıcı Alkolik Saldırgan Hayır Hayır
5 Mavi Ejder Avcı Katil Çağırıcı Kaçak Avcı Saldırgan Evet Hayır
6 Mavi Ejder Şövalye Katil Yakaran Zorlayıcı Saldırgan Hayır Hayır
7 Mavi Ejder Gözcü Araştırma Arayıcı Gece Bekçisi Araştırma Hayır Hayır
8 Mavi Ejder Soylu Sosyal Havari Aristokrat Sosyal Hayır Hayır
9 Mavi Ejder Paladin Araştırma Arayıcı Oyunda olamaz. Araştırma Hayır Hayır
10 Mavi Ejder Hekim Destek Ayinci Şifacı Saldırgan Hayır Hayır
11 Mavi Ejder Prens Katil Bağışıklı Bağışıklığı var. Mevcut Değil Evet Evet
12 Mavi Ejder Prenses Araştırma Arayıcı Düşes Araştırma Hayır Hayır
13 Mavi Ejder Mistik Sosyal Havari İllüzyonist Sosyal Evet Hayır
14 Mavi Ejder Şerif Araştırma Bağışıklı Teşrifatçı Araştırma Hayır Evet(Eğer Görülmezler varsa)
15 Görülmezler Alkolik Saldırgan Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Hayır Hayır
16 Görülmezler Aristokrat Sosyal Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Hayır Hayır
17 Görülmezler Suikastçı Katil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Evet Evet (Eğer Görülmezler varsa)
18 Görülmezler Düşes Araştırma Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Hayır Hayır
19 Görülmezler Zorlayan Saldırgan Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Hayır Hayır
20 Görülmezler Aktar Saldırgan Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Hayır Hayır
21 Görülmezler İllüzyonist Sosyal Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Evet Hayır
22 Görülmezler Elebaşı Özel Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Evet Evet (Eğer Görülmezler varsa)
23 Görülmezler Mareşal Araştırma Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Hayır Hayır
24 Görülmezler Gece Bekçisi Araştırma Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Hayır Hayır
25 Görülmezler Kaçak Avcı Saldırgan Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Evet Hayır
26 Görülmezler Bilge Saldırgan Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Hayır Hayır
27 Görülmezler Uşak Saldırgan Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Hayır Hayır
28 Tarafsız Simyacı Destek Bağışıklı Bağışıklı Mevcut Değil Hayır Hayır
29 Tarafsız Soytarı Sosyal Bağışıklı Bağışıklı Mevcut Değil Hayır Hayır
30 Tarafsız Paralı Asker Destek Bağışıklı Bağışıklı Bağışıklı Hayır Hayır
31 Tarafsız Zilyet Katil Bağışıklı Bağışıklı Bağışıklı Evet Hayır
32 Tarafsız Azrail Katil Bağışıklı Bağışıklı Bağışıklı Evet Hayır
33 Tarafsız Aldatılmış Sosyal Bağışıklı Bağışıklı Bağışıklı Evet Hayır
34 Tarafsız Satılık Kılıç Saldırgan Bağışıklı Bağışıklı Bağışıklı Evet Hayır
35 Tarikat Tarikat Lideri Özel Mevcut Değil Oyunda Olamaz Oyunda Olamaz Evet Evet (Eğer Tarikat varsa)
36 Tarikat Arayıcı Araştırma Mevcut Değil Oyunda Olamaz Oyunda Olamaz Hayır Evet (Eğer Tarikat varsa)
37 Tarikat Çağırıcı Saldırgan Mevcut Değil Oyunda Olamaz Oyunda Olamaz Hayır Evet (Eğer Tarikat

varsa)

38 Tarikat Ayinci Destek Mevcut Değil Oyunda Olamaz Oyunda Olamaz Hayır Evet (Eğer Tarikat

varsa)

39 Tarikat Havari Sosyal Mevcut Değil Oyunda Olamaz Oyunda Olamaz Hayır Evet (Eğer Tarikat

varsa)

40 Tarafsız Büyücü Katil Bağışıklı Bağışıklı Bağışıklı Evet Hayır
*=Akıbet'e Özel

Normal Oyun ModuEdit

Normal oyun modunda, 8 ile 10 oyuncu Mavi Ejder grubunun üyesi olacaktır. Normal oyun modunda, Mavi Ejder'de, Şerif/Işık Şövalyesi ve Prens bulunacağı kesindir.

Oyunda Görülmeyenler varsa, Suikastçı ve Elebaşı olacaktır. Şerif bu oyunlarda mevcuttur.

Oyunda Tarikat varsa, Tarikat Lideri ve herhangin bir tarikat üyesi olacaktır.Paladin bu oyunlar mevcuttur.

Hiziplere atanmayan oyuncular tarafsız oyuncu olacaktır.

Kral, oyunda Tarikat da olsa Görülmeyenler de olsa, her oyunda mevcuttur ve hiç kimse onun hizbini bilmeden herhangi bir hizbe mensup olabilir.

Oyun Evreleri/Akış Edit

ToL oyunu iki evreden oluşur: gündüz ve gece evreleri. Oyun gece evresi ile başlar, gündüz evresine geçer, tekrar gece evresine geri döner ve bu şekilde devam eder. Oyun, bir hizip zafer kazanana kadar bu döngüyle devam eder.

Başlangıç

Oyuncunun oyunda kullanması için bir takma isim oluşturmasına izin verilir ve kendisine bir sınıf atanır. Oyuncu sadece kendi sınıfını bilir. Oyuncular birbirlerine tanıtılacaktır. Buna ek olarak, bir oyuncu Kral olarak atanacaktır. Herkes Kralın kim olduğunu bilecektir, fakat hizbini sadece Kralın kendisi bilecektir. Kısa bir diyalog sonrasında, her oyuncu kendi odasına geri döner ve oyun gece evresinde devam eder.

Gece

Diğerleri gece evresini sessizce geçirirken, Soylular, Tarikat üyeleri ve Görülmeyenler üyeleri kendi aralarında sohbet edebilecekler. Sınıf becerilerini kullanan oyuncular, gece eylemlerinde bulunabilecekler. Bazı gece eylemleri oyuncuların suikast düzenlemesine izin verirken, bazıları oyuncuların araştırma yapmalarına ve bazıları da birilerini korumalarına izin verir. Gece evresi boyunca gerçekleşen gece eylemleri, ancak gece evresinin sonunda çözümlenir. Oyunculara kendilerine karşı gerçekleştirilen belirli eylemler bildirilecektir. Bazı becerilerin başkalarına kıyasla önceliği vardır. (Örneğin, Suikastçı, Kâhyaya suikast düzenlemeye çalışır, ve aynı zamanda, Kâhya da gece boyunca Suikastçıyı oyalamaya çalışırsa; Kâhyanın eylemi öncelikli olduğu için Suikastçı oyalanır ve Kâhyayı öldüremez.)

Gündüz

Gündüz evresi, gece evresinden kimin hayatta kalmayı başaramadığını açıklayarak başlar. Oyun içi günlükleri ve ölüm notu ile birlikte ölenlerin sınıfı açıklanacaktır.

Eğer Kral hayatta kalamamış ise, yeni bir Kral bulmak için otomatik aday gösterme süreci başlar. Soylular Kral'ın yerine geçmek için öne çıkabilirler. Sadece tek bir Soylunun öne çıkması durumunda, öne çıkan Soylu Kral olur. İki Soylu öne çıkarsa, iki aday arasından bir sonraki Kralı seçmek için oylama yapılır. Öne çıkan hiçbir Soylu olmaması durumunda, sonraki gün başka bir otomatik aday gösterme süreci başlatılacaktır. İki adet birbirini izleyen otomatik aday sürecinden sonra, hiçbir aday olmaması durumunda, oyunun geri kalanında kralın olmayacağı bir güç boşluğu meydana gelir.

Kral değişir ya da hayatta kalır ise, oyuncuların hainlik suçlaması ile ilgili bir tartışma başlayacaktır. Tartışmayı ilerletmek için, oyuncular sınıflarının gündüz yeteneklerini gizlice kullanabilirler. Günlük yetenekler genellikle aktivasyon anında etkinleşir ve her oyuncu günde sadece bir gündüz becerisini kullanabilir. Oyunculara daha faydalı olmak için, sonuç çıkarım sürecine yardımcı olabilmek amacıyla, oyun içi bir bilgi sayfası sağlanacaktır. Suçlama sırasında bir oyuncu ikna olursa, oyuncu şüpheli için oy kullanabilir. Oyuncunun oyların çoğunluğunu alması durumunda, oyuncuya karşı bir mahkeme düzenlenecektir. Şüpheli suçlu bulunursa, idam edilecektir.Suçluyu suçlayan ilk oyuncu onu infaz etme şerefine sahip olacaktır. Suçlayan oyuncunun silahı, bir infaz yöntemi seçeneği sunar.

Öldün mü?

Ölü oyuncular oyunu mezarlıktan izleyebilirler. Belirli roller dışında yaşayanlarla konuşamazlar. Zafer şartlarını yerine getirirlerse, ölü oyuncular da kazanabilir. İleride ölülerin oynayabileceği mini oyunlar eklenecek.

Hikayesi Edit

Throne of Lies oyununun yayın tarihine göre sıralanan bir hikayesi bulunmaktadır:

  1. Kale
  2. İyi Kral
  3. Yozlaşmış Kral
  4. Nerede Benim Rengim? Bir Soytarının Hikayesi
  5. Komplo
  6. Toplanma

Esin Kaynakları Edit

Ödüller/Katılımlar Edit

Dış Bağlantılar Edit

Diğer Diller Edit

Eğer üstteki menü çalışmıyorsa, bunları deneyin:

Partner Sosyal Çıkarım Oyunları Edit

Heist Gone Wrong Wikia Edit

A Heist Gone Wrong 4-6 kişinin oynayabildiği blöf ve çıkarım yapmaya dayalı çok oyunculu bir online oyundur. One Night Ultimate Werewolf temellidir. Bir banka soygunu planlandığı gibi gitmez, ve soyguncular diğer insanlara karışır. Hedefin kimin soyguncu olduğunu bulup birini tutuklayabimek ya da rolüne bağlı olarak soyguncu olarak güvende kalmak.

Camp Cadaver's Wikia Edit

Camp Cadaver 1980'lerin işkenceci filmlerinin iyi bilinen mecazlarından ilham alınarak yapılmıştır. Bir kahraman ol ve hayatta kalmaya çalış, ya da psikopat veya kötü adam olarak kampı gizlice yok et. Her raundun birbirinden farklı ve kargaşa ile dolu olduğundan emin olmak için 60'tan fazla rol ve 200 kozmetik seçenek içerir. Seçenekler daha kolay çıkarımlar için indirgenmiş rollerle oynamayı, hızlı ya da uzun oyunları ve daha fazlasını içerir. Raundlar 5 - 15 oyuncu ile oynanır.